Ugrás a tartalomra
A kerekasztal résztvevői

Kenderház szakmai kerekasztal Szegeden

New-Hemp küldte be 16 May 2019 időpontban

Szakemberek osztották meg tapasztalataikat


Kenderházak tervezéséről és kivitelezéséről folytattak szakmai tanácskozást a szakemberek Szegeden. A Kenderház Magyarország szegedi irodájában 2019. május 15-én az év első szakmai kerekasztala került megrendezésre kenderházakkal foglalkozó építészek és kivitelezők részvételével.

A kerekasztalok célja a kenderház építési technológiájának fejlesztése a gyakorlati tapasztalatok és új ötletek figyelembevételével. A kerekasztalok eredményének fő haszonélvezői az építtetők, így a jövőben is további kerekasztalok kerülnek megrendezésre az építész szakma részére. 

A kerekasztal

Informatikai támogatás a Kenderház Magyarország partnereinek


A kerekasztalt Lénárt Balázs a Kenderház Magyarország új kenderház projektvezetője moderálta. A kerekasztal eredményeként az egyeztetett irányelvek alapján tervezői segédlet készül az építészek részére.

A rendezvény kiemelt témája volt a kivitelezők részéről a kenderházakban alkalmazott építési technológiák, eljárások optimalizálása, új felmerülő technológiák alkalmazási lehetőségeinek megvitatása, és egyben a tapasztalatok megosztása.

Bemutatásra került a Kenderház Magyarország által fejlesztett informatikai rendszer is amely mind az építészeknek, a szakági tervezőknek, és a kivitelezőknek naprakész szakmai támogatást biztosít a munkájukhoz.

Fókuszban az építtetők


A fókusz mindvégig a megrendelőkön volt, hiszen az építtetők minél jobban felkészülnek a saját építkezésükből annál gördülékenyebben valósítható meg a kivitelezés. Fontos szempont, hogy „az első kenderházát ne az ellenségének” építse az építtető, amiben maximális segítséget nyújthat a Kenderház Magyarország által nyújtott projekt előkészítési szolgáltatás is. 

Az építtetők ennek segítségével már a tervezési szakaszban kivitelezői tanácsadást kapnak a költség szempontjából is optimális megoldásokra, és támogatást a tervezéssel és építéssel kapcsolatos teendőikben.

Bárki találkozhat a csapattal a következő akadémián


Hamarosan megrendezésre kerül a következő Kenderház Akadémia ahol a szakmai érdeklődők és az építtetők is az alaptól a kúpcserépig ismerhetik meg a kenderházak előnyeit és építési technikáját.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra! A cikkben szereplő információk mára elavultak lehetnek.