Ugrás a tartalomra
Kenderház - Fordítva ülni a lovon?

Egy sima egy fordított - kenderház

New-Hemp küldte be 30 March 2023 időpontban

Mitől lesznek igazán jó paraméterei egy kenderháznak?

Fordítva ülni a lovon? Pára tekintetében egy kenderház nem működik optimálisan a hagyományos épületeknél megszokott megoldásokkal. A pára és kenderbeton optimális együttműködésére a legnagyobb befolyással a megfelelően kialakított és kiválasztott rétegrend van hatással.

Mivel a kenderbeton - mint ahogy korábbi videóinkban is kiderült - a páraszabályozás a hőtárolás és a hőcsillapítás tulajdonságait is a párának köszönheti, ezért a rétegrend kialakításának módja magasabb prioritást élvez minden másnál! 

A rétegrend értő módon a kenderbeton tulajdonságaihoz illesztésével elő lehet egyrészről csalogatni a legjobb kenderbeton paramétereket, ellenben ennek a kérdésnek a felületes kezelésével teljesen tönkre is lehet tenni azt. Itt nagyon igaz, hogy a hagyományosan alkalmazott építőipari rutinok nem, hogy nem működnek, hanem inkább károsak kenderbeton szempontjából.

Minden kenderház építésében gondolkodónak kiemelten javasoljuk a fenti videót, ugyanis ezen múlik, hogy a kenderház az összes előnyös paraméterével együtt kenderházként, vagy egy sima könnyűszerkezetes „készházként” működjön energetikai és épületbiológiai szempontból.

Vér Attila építész mindenki számára érthető módon részletesen elmagyarázza a fenti videóban a megoldásokat és a kockázatokat is.

Figyelem, kenderház építésben gondolkozóknak fokozottan javasolt a fenti videó megtekintése! 
Címkék