Nemesvámoson kenderbetonból épül az óvoda

A Balaton környékén is igen komoly az érdeklődés a kenderházak iránt. Számos építkezés előkészítés alatt van és elindul még a 2018-as évben. Egy a Balaton melletti kistelepülésen, Nemesvámoson fog felépülni Magyarország első intézménye kenderbetonból, a nemesvámosi Waldorf Óvoda.

A Kenderház Magyarország szakemberei 2018. június 06-án voltak műszaki egyeztetésen az óvodaépületről, amit a megrendelők az ökologikus szemlélet mellett szeretnének felépíteni ezzel is minél ideálisabb környezetet biztosítva a gyerekek számára.

iskolaépület
Játszótér
park gyümölcsfákkal

A következő épület az iskola lesz

A további tervekben szerepel az iskola és kiszolgáló épületeinek a felépítése is szintén kenderbetonból. A határidő igen szűkös 2019. januárban már a gyerekek használatba szeretnék venni az óvoda épületét.

Az építkezést a tervek szerint augusztusban tervezik elindítani az alapozási és szerkezetépítési munkálatokkal. A Kenderház Magyarország tervei szerint a kenderbetonozási munkálatok idejére workshopot szerveznek, hogy minél több a technológia iránt érdeklődő kivitelező és építtető is alaposan a gyakorlatban is megismerhesse a kenderházak építésének a fortélyait.