Ugrás a tartalomra
Kenderház tervezés Olcsó Jánossal

A legolcsóbb választása - utóbb mindig a legdrágább

New-Hemp küldte be 22 March 2023 időpontban

Olcsó János házat épít (tanmese) – 1. rész: A tervezés

Az építőipar családi házas szegmense nagy varázslásoknak a színtere, főleg olyan időszakokban, mint most is, amikor szűkülőben van a piac. Ilyenkor fokozottabban érdemes odafigyelni a csábító „trükkös” ajánlatokra, hogy mit is tartalmaz és mi az amit nem. Érdemes adott esetben szakembert is igénybe venni egy ajánlat kiértékelésénél - rengeteg későbbi bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat – hogy az alma valóban az almával legyen összehasonlítva, ne pedig egy félbevágott rohadt almával.

Napi szinten kapunk olyan telefonokat, ami azzal kezdi, hogy hány Ft/m2-be kerül egy kenderház. Ilyenkor visszakérdezünk mennyibe kerül egy 42-es cipő? Pontos igények elképzelések és műszaki tartalom (tervek) ismerete nélkül kuruzslás ilyen becslésekbe bocsátkozni főleg, amikor szinte napi szinten változnak az alapanyagárak.

Válóczy Balázs építész legújabb írása a tervezési oldalról járja körbe azokat a tapasztalatokból ismert csapdákat, amikbe a múltban sokan beleszaladtak és vélelmezhetően a jövőben is bele fognak.

A teljes írás itt olvasható >>> 

Címkék