TOVÁBBI RÉSZLETEK


Tony azt mondta, hogy a ház az antibakteriális tulajdonságokat annak a ténynek köszönhető, hogy a falak anyaga kender – egy üreges, organikus rost, amely lehetővé teszi, hogy a falak “lélegezni” majdhogynem tisztítani képesek a levegőt. A klímát a házban termosztáttal működő kis motor vezérli, amely automatikusan nyitja és zárja az ablakokat. Zárja az összes ablakot, ha hideg van kint, így lehetővé teszi hogy a jól szigetelt házat csak egy egyszerű fűtőpanellel melegítsék. Hasonlóképpen ha felforrósodik, a termosztát nyit bizonyos ablakokat a házban, ami egy tervezett légmozgással (a házon belül) segíti hogy a ház hűvös maradhasson. Ez határozottan egy okos alternatíva a hagyományos légkondicionáló helyett, környezetbarátibb módon.

A legfelső emeleten, az iroda-és lakóterületen a padlón csodálatos kender szőnyegek. Mezítláb arra emlékeztet, hogy milyen sokoldalú növény a kender. Míg elég erős ahhoz, hogy a ház alapvető anyagát adja, addig lehet nagyon puha és finom is.

Szinte az összes bútor kenderből készült, mint a szőnyegek, a kanapé, a lámpaernyők, és paplanok. Még a festmények a kenderfalakon is kender vászonra készültek.

Az elismerése ezen háznak túlmutat a puszta tényen, hogy ez egy modern épület, amely egyszerre esztétikus és környezetbarát. A kenderház bizonyítja életképességét egy teljesen új koncepciónak, hogy az otthont, ki lehet alakítani szinte teljes egészében a kender használatával. Továbbá a kender amit felhasználtak megtermett egy év alatt, és az építése a háznak maga csak nyolc hónap az elejétől a végéig. Így a kender ház kiváló példája életképességének és a a hagyományos építőanyagok helyettesítésének kenderrel.

Kenderház Dél-Afrikában


Az egyik legfontosabb kenderből készült épület

Tekintettel arra hogy az épület híresen öko-barát meglepően modern is tud lenni megjelenésében. A két hálószobás ház jellegzetesen éles szögű, karcsú és minimalista.

Forrás: www.kenderhaz.hu