Az összes jegy elfogyott!
Az összes jegy elfogyott!

Kenderház Akadémia és Workshop


Akadémia tananyagára épülő konferencia PÉNTEKEN Nemesvámoson (2019.06.28.)


Sikeres Kenderház Akadémiák


2017-ben kezdtük kiemelten sikeres Kenderház Akadémia szakmai sorozatunkat, melynek a negyedik állomásához értünk. Ez a második nagyközönség részére is betekintést engedő, korábban csak szakmai közönségnek szóló, a korábbi  Akadémiák tudásanyagára épülő konferencia.

Különleges helyszínen egy kétnapos rendezvény keretein belül, az „alaptól a kúpcserépig” egy teljes képet kaphatnak az érdeklődők az elméleti és gyakorlati ismeretkből.

Az első kenderház lakói beszámolnak tapasztalataikról


Kiemelt vendégként meghívtuk Akadémiánkra az első kenderház tulajdonosait, akik már közel 2 éve tapasztalt kenderház használók. Az első magyar kenderházban hőszivattyús fűtési rendszer mellett hőcserélős szellőztető rendszer is beépítésre került kiegészítve egy 4,2 kW-os napelemes rendszerrel.

2019 májusában megérkezett az első elszámoló villanyszámla, amely nem kis meglepetést okozott. A tapasztalatokról bárki személyesen is felteheti a kérdéseit.

A kenderház építészet köré egy kiváló szakmai csapat jött létre az elmúlt 2 évben. A jelentős szakmai múlttal rendelkező az építészet különböző szakterületeiről érkező szakembereink komoly fejlesztési ötleteket tettek hozzá a hazai kenderépítészeti tudásbázishoz.

Kenderház Workshop szombaton A Nemesvámosi óvoda építésének helyszínén (2019.06.29.)


Egy különleges kenderépítészeti workshopra invitálunk, ami több szempontból is kiemelkedő esemény lesz a Nemesvámosi Óvoda építési helyszínén. Részt vehetsz a Kenderház Magyarország által fejlesztett kenderbeton fújógép bemutatóján, amely jelentősen gyorsítani képes a kenderházak építését. Megismerheted a kúszózsalus kenderbeton bedolgozási technológiát, továbbá kipróbálhatod a HTS tartószerkezet építését.

Szerkezetépítés HTS-ből


A HTS tartó rendszereket Németországban találták ki, ahol a családi házak mellett csarnokok, áruházak és társasházak szerkezetépítéséhez is használják. Milliméter pontosan lehet vele dolgozni 14 méteres áthidaló képesség mellett.

A HTS nagyszerűsége az egyszerűsége. A gyártó előre leszabja méretre az elemeket így a fémépítő játék egyszerűségével a helyszínen gyorsan szerelhetők össze a szerkezetek.

Fújni hatékonyabb


Megismerheted a Kenderház Magyarország egyedi fejlesztését a világ egyik legkompaktabb kenderfújó célgépét, amelyről büszkén mondhatjuk nincs párja.

A fújógép segítségével nagymértékben felgyorsítható a kenderbeton falazatok elkészítése, amely a munkadíj költségeket is a felére, harmadára képes csökkenteni

KÉSZÜL AZ ÓVODA ÉPÜLETE

Környezettudatos építőanyagokkal támogatjuk az egészséges életet és a bolygónkat 


Mennyi munkaórát takaríthatunk meg kenderfalazat használatával?

Mi az alapja egy remek kenderháznak? Kiderül a következő Kenderház Akadémián.

Milyen ismereteket szerezhetünk a Kenderház Akadémián?

A Kenderház Magyarország csapatáról

Kenderházakra szabott gépészet kipipálva.

KENDERHÁZ AKADÉMIA PROGRAM pénteken (2019.06.28.)


DÉLELŐTT

Regisztráció

9:00-9:30 

Érkezés és regisztráció

Németh István

KÖSZI Trade Szövetkezet

elnök

Megnyitó

9:30-9:50

Beszámoló az elmúlt évek kenderházas eredményeiről és a közeljövőben várható fejlesztésekről és egyedi projektekről.

Heidler Norbert

projektvezető

Beszámoló az óvoda építéséről

9:50-10:00

​​​​​A Fehérlófia Waldorf iskola a kenderbeton technológia mellett döntött az óvoda és iskola épületeik építőanyagaként. A projekt állásáról és a tervekről a projekt vezetője számol be.

Szél Ottó

Első magyar Kenderház tulajdonosa

Milyen az első kenderházban élni?

10:00-10:30

Mi alapján tudta eldönteni az első kenderház tulajdonos, hogy bele merjen vágni az első magyar kenderház felépíttetésébe? Azóta vajon megbánta a döntését? Esetleg a következő házát is kenderbetonból építené fel? Vajon mi az amit másképpen csinálna?

2017. augusztusától közel 2 éve élnek az első magyarországi kenderházban. Az első kenderházat rengetegen meglátogatták azóta és kérdezték a lakókat a tapasztalataikról amiről személyesen is beszámolnak az akadémia résztvevői számára.

Alaptól a kúpcserépig szekció

10:30-13:00 


Vér Attila

okleveles építész

Kenderházak tervezési tapasztalatai

10:30-11:10

Vér Attila nevéhez fűződik az első két magyarországi kenderház terveinek az elkészítése. Azóta további két kenderházat tervezett és kettő újabb van előkészületben.

Ennek köszönhetően Ő az egyik legnagyobb tapasztalatokkal rendelkező, kenderházak tervezésében járatos építész szakember. Attila a kezdetektől fogva követi a technológia fejlődési útját, ennek köszönhetően egy átfogó képet tud átadni a tervező és kivitelező kollégáknak a főbb tervezési irányelvekről.

SZÜNET

11:10-11:30

Földesi Tibor

építész / statikus

Kenderházak váz szerkezete

11:30-12:20

Tibor a HTS és favázas szerkezetek statikai méretezésének szakértője, ennek köszönhetően szakmai tapasztalatával nagymértékben hozzájárul a kenderház technológia fejlesztéséhez. Több mint 10 kenderház szerkezetének kialakítása és statikai méretezése készült általa. Javaslatainak köszönhetően egyszerűsödött és gyorsult az építés folyamata.

Előadásában a legutóbbi kenderházas munkáiról és annak tapasztalatairól számol, be. Továbbá átadja azon ismereteket amelyeket a tervezők és kivitelezők is hasznosítani tudnak a munkájuk során. 

Lénárt Balázs

Kenderház Magyarország

projektvezető

Kenderházak kivitelezése

12:20-13:00

A kenderházak építési technológiája folyamatosan fejlődik. A tapasztalatokat a tervező és kivitelező partnerek szakmai kerekasztalokon osztják meg egymással.

A 2019. májusában tartott kerekasztal eredményeként bemutatásra kerülnek azok a hatékonyságot gyorsító, egyszerűségre törekvő praktikák, ami nem csak a kivitelezőknek, hanem a tervezőknek is kötelező tananyag.

Ebéd

13:00-13:40

DÉLUTÁN

Gépészet Energetika szekció

13:40-15:00 

Szabó Ernő

ökogépész

Épületgépész technikus
Felelős műszaki ellenőr
Műszaki vezető

Kenderházakra optimalizált gépészet

13:40 - 14:30

 • Miért van szükség szemléletváltásra a gépész szakmában azok részéről akik "ökogépésszé" szeretnének válni? 
 • Milyen fűtési rendszert válaszunk?
 • Mennyire környezetszennyezők a különböző fűtési módok?
 • Hogyan óvhatjuk a föld bolygót az energiamenedzsment segítségével?
 • A fatüzelés CO2 semleges vagy van jobb megoldás?

A kenderházak közel nulla energiaigényű megvalósítása soha nem volt ennyire egyszerű mint most.

Makra Zsolt

Kenderház Magyarország

nyilászáró specialistája

Nyílászárók és árnyékolás

szerepe energetikai szempontból

14:30-15:00

Amiről senki nem beszél. Milyen szempontok alapján válaszunk nyílászárót!

 • Milyen kérdések merülhetnek fel beépítés előtt?
  • javíthatóság
  • bővíthetőség
  • praktikusság (redőny tisztítása)
  • árnyékolás
 • Fa és műanyag nyílászárók közötti különbségek
 • Hogyan lesznek egyre környezettudatosabbak a műanyag nyílászárók?
 • Beépítéshez kapcsolódó energetikai követelmények (csomópontok)
 • A leggyakrabban elkövetett hibák
 • Méretkorlátok amit néha az építészek is félrenéznek
 • Kenderszalag használata a beépítés során

SZÜNET

15:00-15:20

Kenderbeton szekció

15:20-16:30 


Höenel György

okleveles vegyészmérnök

Tabukról Nyíltan 

Mitől működik a kenderbeton kötőanyaga?

15:20-16:00

Nincs olyan téma amiről annyi téves információ terjedne az interneten - sajnos „kenderbetonos szakemberek szájából is” - mint hogyan lehet jó minőségű kenderbetont előállítani?

A kérdés már csak azért is kiemelkedő, mivel a fal nem a legnagyobb költségnemet jelenti az építkezésben, viszont a nem megfelelő minőség az egész épület minőségére, használhatóágára és értékére van kihatással.  

A témáról a Kenderház Magyarország okleveles vegyészmérnöke beszél. 

Lénárt Balázs

Kenderház Magyarország

projektvezető

Kenderbeton

Mi garantálja a minőséget a kenderbeton bedolgozás során?

16:00-16:30

A kenderbeton 3 alapanyagból készül ezt már minden érdeklődő tudja kenderpozdorja, kötőanyag és víz megfelelő arányú keveréke. Az összetevők közül a leginstabilabb minőséget befolyásoló tényező a kenderpozdorja amely saját súlyának akár négyszeresét is képes vízből felvenni néhány perc alatt, és ez a jelenség könnyen a kenderbeton minőségének jelentős romlásához vezethet.

Hogy ennek ellenére mi a titka annak, hogy stabil kenderbeton minőséget lehessen elérni azonos teljesítménymutatók mellett, arról a Kenderház Magyarország kenderház projektvezetője számol be.

Az előadás témája minden olyan építtetőnek „kötelező” akik kenderház építésében gondolkodnak.

SZÜNET

16:30-16:50

Fókuszban az építtetők szekció

16:50-17:50 


Sántha András

Kenderház Magyarország 

marketing vezető

Élhető Kenderház

Az első kenderházad ne az ellenségednek építsed!

16:50 - 17:30

Amikor építkezés mellett döntünk felgyorsulnak az események, információáradat zúdul ránk, számos szakemberrel kell kommunikálnunk és egy nyelvet beszélnünk velük, és rengeteg döntést kell hoznunk, miközben legtöbbször megfeledkezünk arról, hogy egy praktikus élhető otthont teremtsünk magunknak.

Ezzel szemben a legtöbb építtető a tapasztalatok hiánya miatt rossz döntéseket hoz meg és utólag jön rá, hogy az első házát valójában az ellenségének építette. Ezt a jelenséget sajnos erősíti, hogy az építőipar szereplői egységnyi idő alatt elérhető nyereségre fókuszálnak, így ezen mélységekben nem tudnak támogatólag segíteni az építtetőknek.

Ezt az űrt hivatott áthidalni a Kenderház Magyarországnál már több mint egy éve kísérleti jelleggel működő projektelőkészítési szolgáltatás amelynek lényegéről, a támogató program kitalálója a Kenderház Magyarország marketing vezetője beszél.

Sántha András

Kenderház Magyarország 

marketing vezető

Kenderház Partnerprogram

17:30 - 17:50

Célunk, hogy a dinamikusan növekvő kenderház igények professzionális kiszolgálására képzett építőipari vállalkozások álljanak rendelkezésre az építtetők részére az ország egész területén.

Ennek érdekében 2017-ben már elindítottuk azóta is folyamatosan fejlesztett partnerprogramunkat, amely a tervezéstől a kivitelezésig hivatott összefogni és szakmailag támogatni a partnereket a kenderház építési technológia folyamatos fejlesztése mellett.

A partnerprogramról és a korábbi szakmai kerekasztalok tapasztalatairól a Kenderház Magyarország marketingvezetője számol be.

SZÜNET

17:50-18:00

Szakmai kvalifikáció

18:00-18:30

Az akadémián résztvevők dönthetnek, hogy részt vesznek egy 30 perces felmérésen. A teszt eredményes kitöltését követően oklevelet adunk az elméleti képzés sikeres elvégzéséről.

A gyakorlati képzés sikeres elvégzését követően Kenderház Magyarország partneri minősítés szerezhető. Kenderházak építését kizárólag partneri minősítéssel rendelkező vállalkozások végezhetik. A kvalifikáció megszerzése az adott vállalkozás szakmai vezetőének/inek részéről szükséges.

Oklevelek átadása

18:30-19:00

KENDERHÁZ WORKSHOP PROGRAM

(2019.06.29)


Délelőtt

WORKSHOP KEZDÉS

8:30

Lénárt Balázs

Kenderház Magyarország

projektvezető

A Kenderház ÉPÍTÉS ÓRA

8:30 - 9:30

A kenderházak építéséhez kapcsolódik a váz tartószerkezet kialakítása és a kenderbeton, mint vázkitöltő anyag helyszíni gyártása és bedolgozása.

Az első látásra egyszerűnek tűnő folyamatban számos olyan pont van ami fokozott figyelmet érdemel. A kenderépítés óra kiemelten ezen részletekre fókuszál, hogy bárki aki kenderház építésben vagy kivitelezésben gondolkodik tisztában legyen azzal mi az amire kiemelten figyelni érdemes. 

Földesi Tibor

Kenderház Magyarország

építész / statikus

Vázszerkezet építés ÓRA

9:30 - 13:00

A vázszerkezet építésre több megoldás létezik. Ezek közül a nemrégiben a kenderházak tervezési gyakorlatában bevezetett HTS tartó elemekből helyszínen összeállított tartószerkezeti megoldásnak az összeszerelési fázisait lehet megtekinteni, és a vizsgázni szándékozók részéről az összeszerelési folyamatot megtanulni és kipróbálni.

Szakmai vezető: Földesi Tibor statikus

Építési szakmai gyakorlat

11:00-13:00

A résztvevők gyakorlatban is kipróbálhatják a kúszózsalus  kenderbeton bedolgozási  technológiát Lénárt Balázs  vezetésével.

Ebéd

13:00-14:30

Délután

WORKSHOP KEZDÉS

14:30

Kálmán Balázs

Kenderház Magyarország

gépész fejlesztő

Kenderház építése

kenderfújó géppel óra

14:30 - 16:00

Bemutatásra kerül a Kenderház Magyarország által fejlesztett kenderfújó gép.  A fejlesztés sokkal tovább tartott mint gondoltuk, sikerült az „összes stációt” megjárni mire kialakult az optimális megoldás.

Első alkalommal a Tényői Akadémián és Workshopon szerettük volna bemutatni a készüléket, de sajnos a felmerülő újabb előre nem látott műszaki feladatok miatt ez a szándékunk meghiúsult.

A kenderfújógép magasabb minőségbiztosítási szint mellett költséghatékonyabb kenderbeton bedolgozást tesz lehetővé, ami minden építtető elsődleges érdeke.

A gépet és a technológiát Kálmán Balázs gépész fejlesztő mutatja be.

Szakmai kvalifikáció

16:00-17:00

Az akadémián résztvevők dönthetnek, hogy részt vesznek egy gyakorlati vizsgán.

A gyakorlati képzés sikeres elvégzését követően Kenderház Magyarország partneri minősítés szerezhető. Kenderházak építését kizárólag partneri minősítéssel rendelkező vállalkozások végezhetik. A kvalifikáció megszerzése az adott vállalkozás szakmai vezetőének/inek részéről szükséges.

Oklevelek átadása

17:00-17:30

JEGYEK


Az esemény létszáma korlátozott és helyhez kötött, így a részvételhez regisztráció és online jegyvásárlás szükséges!

Az összes jegy elfogyott!

AKADÉMIA JEGY:
AMI TARTALMAZZA A PÉNTEKI NAPOT


Akik kenderházat építenének és mindenre kíváncsiak a legapróbb részletekig.

Az "AKADÉMIA" jegy tartalma:

A jegy tartalmazza a pénteki elméleti oktatást (2019.06.28).
Helyszín: Nemesvámos

Jegy ár:
22,900,- Ft

2 IN 1 JEGY:
AMI TARTALMAZZA MINDKÉT NAPOT


Akik kenderházat építenének és mindenre kíváncsiak a legapróbb részletekig.

A "2 in 1" jegy tartalma:

A kedvezményes jegy alapára tartalmazza az összes nap árát, tehát a pénteki elméleti oktatást (2019.06.28), a szombati workshop-ot, ahol bemutatásra kerül a magyar fejlesztésű kenderfújógép (2019.06.29).

Jegy ár:
32,900,- Ft

WORKSHOP JEGY:
AMI TARTALMAZZA A SZOMBATI NAPOT


Akik kenderházat építenének és mindenre kíváncsiak a legapróbb részletekig.

A "WORKSHOP"  jegy tartalma:

A  jegy tartalmazza a szombati workshop-ot a magyar fejlesztésű kenderfújógép bemutatását (2019.06.29).
Helyszín: Nemesvámos

Jegy ár:
14,000,- Ft

Az összes jegy elfogyott!

Fizetés és számlázás

A "JEGYVÁSÁRLÁS" gomb megnyomását követően meg kell adni, hogy hány fő szeretne eljönni az akadémiára (minden résztvevőt külön szükséges megadni), majd a számlázási adatok megadását (erre kerül kiállításra az e-számla) követően lehet kifizetni a tanfolyam díját (bankkártyával vagy átutalással).

A jegy árak tartalmazzák a 27%-os ÁFA-t!

SZÁLLÁS LEHETŐSÉGEK


Foglald le időben a szállást, hogy ne érjen váratlan meglepetés!

WWW.SZALLAS.HU

Szálláshelyek listázása Nemesvámos közelében.

WWW.BOOKING.COM

Szálláshelyek listázása Nemesvámos közelében.

WWW.PAJTASZALLO.HU

Szálláshely Nemesvámoson.

A Kenderház Magyarország nem áll kapcsolatban a fentebb látható szállás lehetőségekkel! Az ott látható tartalomért a Kenderház Magyarország nem vállal felelőséget.

AKADÉMIA HELYSZÍN


FEHÉRLÓFIA WALDORF ISKOLA

8248 NEMESVÁMOS, KOSSUTH LAJOS U. 24

IDŐPONT: 2019. 06. 28. - 09:30

WORKSHOP HELYSZÍN


FEHÉRLÓFIA WALDORF ISKOLA

8248 NEMESVÁMOS, KOSSUTH LAJOS U. 24

IDŐPONT: 2019. 06. 29. - 09:30