A rendezvényen jelen volt Takarits László az LG szakoktatója is

2018. március 27-én került megrendezésre a második Kenderház Akadémia az LG székházában. Amellett, hogy a nemesvámosi kender óvoda tervezői is az Akadémia padjait koptatták, további neves szakemberek is képviseltették magukat a rendezvényen.

A rendezvényen jelen volt Takarits László az LG szakoktatója is - mint nagy gyakorlattal rendelkező akadémia oktató - aki néhány mondatban a fenti videóban beszél a benyomásairól.

Magas színvonalú és átfogó ismeretek

Az Akadémiákkal a Kenderház Magyarországnak a kezdetektől fogva az volt a célja, hogy egy kiemelkedően magas színvonalú és átfogó ismereteket adó képzés sorozattá váljon a kender technológiával ismerkedő szakemberek és azon érdeklődők számára akik máshonnan nem  megszerezhető részletesebb információkra is vágynak.

Az Akadémiák adnak teret a legújabb fejlesztések és tapasztalatok ismertetésére is, így az aktívan kenderépítészetben tevékenykedő szakemberek fórumaként is funkcionál.

Ígéretes lesz a következő is

A következő Kenderház Akadémia (2018.08.17-19-ig) a sorozatnak az első olyan többnapos rendezvénye ahol az első napon az elméleti ismeretek, az azt követő két napon pedig a Workshop keretein belül  a gyakorlati ismeretek is elsajátíthatóak.

A szakmaiságot tovább emeli az esemény díszvendége az egyik legnagyobb nemzetközi kenderépítészeti tapasztalatokkal rendelkező szakértő William Stanwix a „The Hempcrete Book” szerzője.


Bárki kipróbálhatja  a kenderház építést William Stanwix-el

A Kenderház Magyarország által szervezett Kenderház Akadémia tananyagára épülő konferencián és az azt követő workshopon bárki részt vehet a kenderház építésén és részletekbe menő ismereteket szerezhet a technológiáról.

Aki építés előtt áll nem hagyhatja ki, hogy megismerje ezt a technológiát az objektív döntésének meghozatala előtt.