A Kenderház ideális terep a gépészeknek is

A második Kenderház Akadémia Szabó Ernő ökogépész osztotta meg a tapasztalatait a kenderházas gépészeti projektjeivel kapcsolatosan. Ernő különösen kiemeli, hogy egy jó hőtechnikai paraméterekkel rendelkező épület, mint a kenderház, kifejezetten támogatja a kisebb költségvetéssel elkészíthető legmodernebbnek számító gépészeti rendszereket is.


Minél homogénebb az épületet határoló szerkezet, és egyben kisebb a kivitelezés során elkövethető hibalehetőségek száma, annál kevésbé kell plusz biztonsági tartalékokkal méretezni a gépészetet. Ez bekerülési költségben jelentős különbségeket is jelenthet a beruházók számára.

Új gépészeti szolgáltatás a következő Akadémián!

A következő Kenderház Akadémián a Kenderház Magyarország szakemberei által kidolgozott gépészeti szolgáltatás is bemutatásra kerül. A lényege, hogy már az építészeti tervezési szakaszban mind energetikai, mind gépészeti oldalról javaslatokat adnak a szakemberek az építésznek az optimális kialakítás céljából.

A kenderházakba kidolgozott gépészeti rendszerek maximum 0,5 m2-es helyet foglalnak az épület hasznos területéből, ami az igen magasra szökött négyzetméter árak ismeretében már önmagában jelentős megtakarítást jelent. További hasznos információk erről a következő Kenderház Akadémián.Ígéretes lesz a következő is

A következő Kenderház Akadémia (2018.08.17-19-ig) a sorozatnak az első olyan többnapos rendezvénye ahol az első napon az elméleti ismeretek, az azt követő két napon pedig a Workshop keretein belül  a gyakorlati ismeretek is elsajátíthatóak.

A szakmaiságot tovább emeli az esemény díszvendége az egyik legnagyobb nemzetközi kenderépítészeti tapasztalatokkal rendelkező szakértő William Stanwix a „The Hempcrete Book” szerzője.


Bárki kipróbálhatja  a kenderház építést William Stanwix-el

A Kenderház Magyarország által szervezett Kenderház Akadémia tananyagára épülő konferencián és az azt követő workshopon bárki részt vehet a kenderház építésén és részletekbe menő ismereteket szerezhet a technológiáról.

Aki építés előtt áll nem hagyhatja ki, hogy megismerje ezt a technológiát az objektív döntésének meghozatala előtt.