TOVÁBBI RÉSZLETEK


Bill és Anne Smith megkérte az Inspiration Architech of Newbury mérnökirodát, hogy tervezzenek nekik házat, mely a leginkább környezetkímélő anyagokból épül ami jelenleg hozzáférhető. Ez a kender mészhidrát keverék lett. Ez a bio kompozit falkitöltőanyag, mely a leginkább biztosítja a megfelelő szigetelést, páraháztartást, mindamellett, hogy jók a termikus tehetetlenség mutatói is, ami azt jelenti, hogy nem hűl és nem melegszik túl gyorsan. Mindezek együtt egy stabil belső komfortérzetet biztosítanak.

Három év múltán a család teljesen elégedett a választással:


Boldogok vagyunk, van egy modern, gyönyörű házunk mely az első naptól kezdve jobban tejesít mint azt a legmerészebb álmainkban vártuk. Nagyon kényelmes, praktikus, és soha nem érzi benne az ember fülledtnek a levegőt. A fal a párát is szabályozza, mintha élne és lélegezne…, nyáron hűvös, és meleg télen.

Az egyetlen fűtés a két szintes családi házunkban egy fatüzelésű kazán puffertartállyal, mely nagyon kellemes komfortos meleget biztosít. Vannak napkollektoraink használati meleg vízhez illetve napelem a tetőn aminek hála a nettó áramszámlánk nullás. Esővízzel öblítjük a WC-t, a tetőablakokat úgy tervezték, hogy az alacsonyan álló téli nap szintén besegít a hidegebb hónapokban.

Ha újra kellene kezdeni, csakis a kenderfalat választanánk!

Anglia Hamshire


A lakói tökéletesen elégedettek a kenderházukkal Hamshire-ben

Amikor egy pár az angliai Hamshire-ben úgy döntött házat épít, kiemelt hangsúlyt fektettek a környezetre gyakorolt hatás minimalizálásának, és hogy a az üzemelési költségek a lehető legalacsonyabbak legyenek.

Forrás: www.kenderhaz.hu