Az alábbi Adatvédelmi Irányelvek a Felhasználó a KENDERHÁZ weboldal használatával megadott adatainak gyűjtésével, tárolásával és védelmével foglalkozik, kiterjed a Felhasználó által, a számítógépén használt sütikre, valamint a Felhasználók adatainak statisztikai célokra való gyűjtésére és tárolására, valamint az egyéb ezen adatokkal való műveletekre, úgy mint adatfelvétel, adatrögzítés, feldolgozás, tárolás, megváltoztatás, közzététel és további lehetőségek.

A KÖSZI Trade Szövetkezet, a weboldalain történő vásárlást és a termékek megtekintését a látogató regisztrációjához köti.

1. A szabályzat hatálya

Jelen szabályzat a www.kenderhazmagyarorszag.hu továbbiakban „KENDERHÁZ weboldal” címen elérhető weboldalakhoz közvetlenül kapcsolódó adatkezelésekre terjed ki. A szabályzatnak nincs időbeli hatálya; a szabályzat módosításáról Szolgáltató a felhasználókat tájékoztatja. A tájékoztatás a módosítás hatályba lépését megelőzően, oly időben történik, hogy a felhasználó dönthessen a módosítás elfogadásáról, vagy a regisztrációja törléséről.
Ellenkező kikötés hiányában a szabályzat hatálya nem terjed ki azon adatkezelésekre, melyek az oldalon hirdető harmadik személyek promócióihoz, nyereményjátékaihoz, egyéb kampányaihoz kapcsolódnak.

A KÖSZI weboldalakon olyan linkek lehetnek (pl. harmadik fél logójának formájában), amelyek a Felhasználót aktiválásukkal más, külső oldalra irányíthatják át. Az ilyen átirányítás ténye nem azonosítható a Szolgáltató és a külső internetes oldal alanya közötti bármilyen kapcsolattal. Szolgáltató semmilyen esetben sem vonható felelősségre az átirányításért, sem pedig a külső oldalakon található tartalomért. Szolgáltató nem vonható felelősségre az ilyen oldalakon érvényben lévő irányelvekért és biztonságért, sem pedig a használata folyamán megjelenő sütikért. Az ilyen linkeket alkalmazó személyeknek ajánljuk az adott külső oldalon érvényben lévő megfelelő dokumentumok megismerését.

2. Az adatkezelő személye, és a felhasználó

Az adatkezelő a Szolgáltató, azaz KÖSZI Trade Szövetkezet

továbbiakban Szolgáltató

Az adatkezelő elérhetősége:

Székhely: 6723 Szeged, Felső Tiszapart 31-34. J/19.
Ügyfélszolgálat: 6723 Szeged, Felső Tiszapart 31-34. J/19.
Telefonszám:  +36 30 357-4021
E-mail: info@kosziszovetkezet.hu

NAIH regisztrációs szám: folyamatban

A szolgáltatással összefüggésben kezelt személyes adatok tekintetében a Szolgáltató nem vesz igénybe adatfeldolgozót. A Szolgáltató által kezelt személyes adatokat kizárólag a Szolgáltató és annak munkavállalói ismerhetik meg. A Szolgáltatás felhasználóira vonatkozó adatok a Szolgáltató szerverein kerülnek tárolásra.

(az adatkezelő definíciója: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja.)

A felhasználó a weboldal szolgáltatásait igénybe vevő személy, aki a weboldalon megfelelően regisztrált.

3. Az adatkezelés célja és jogalapja

A begyűjtött adatok a Megrendelés során a Felhasználó azonosításához szükségesek, így az online és offline elszámolásokhoz, a vevőszolgálat munkájához és a Felhasználóval való közvetlen kapcsolatlétesítéshez.

A szolgáltatással összefüggésben a szolgáltató által végzett adatkezelés célja:

Látogatók esetén:

  • közvetlen üzletszerzés.

  • hírlevél küldése feliratkozott felhasználók részére

  • meghívó küldése

Az adatkezelés jogalapja minden esetben az érintett önkéntes hozzájárulása. Bizonyos esetekben, elsősorban az adatlapon kötelezően megadott adatok tekintetében, az adatkezelés az oldal szolgáltatásai igénybe vételének a feltétele.

4. A kezelt adatok köre és megjelenésük az oldalon

A felhasználó kötelezően megadja felhasználói nevét és jelszavát, amelyek segítségével a belépéskor az azonosítás megtörténik.

Az egyes felhasználók adatlapján szereplő adatok megadása kötelező, vagy önkéntes. A regisztráció során kötelezően megadandó adatok körébe, a célhoz kötöttség elvének megfelelően, kizárólag olyan adatok tartoznak, amelyek a szolgáltatás biztonságos és jogszerű használatához elengedhetetlenül szükségesek.

Egyes Termékek tulajdonságaiból fakadóan a Felhasználó további személyes adatok megadására kérhető.

A megadandó adatok köre:

Látogatók esetén:

Kötelező.

  • vezetéknév

  • keresztnév

  • e-mail cím

  • mobiltelefon elérhetőség

Nem kötelező:

  • születési adatok

  • végzettség

  • munkahely

A felhasználó személyneve a webáruház valamennyi bejelentkezett felhasználója számára látható (kereshető). A személyes adatok az egymásnak ismerősnek jelölt felhasználók számára láthatóak a személyes adat birtokosa által beállított (szabályozott) módon.

Szolgáltató fenntartja magának a jogot arra, hogy az adatlap tartalmát megváltoztassa, egyes adatmezőket töröljön, vagy újabb adatmezőket hozzon létre, különösen, ha ezt a felhasználók igényei, szokásai szükségessé vagy indokolttá teszik.

A Felhasználó bármikor bejelentheti, hogy nem kíván kereskedelmi információkat kapni - az ügyfélszolgálattal való kapcsolatlétesítés során, vagy amennyiben olyan e-mailről van szó, ahol lehetséges a leiratkozás, akkor a "leiratkozás" feliratra kattintva.

Minden Felhasználónak joga van élni a személyes adatokra vonatkozó törvényben lefektetettekkel. Saját adataihoz való betekintésre vagy azok törlésére a KENDERHÁZ weboldalon elhelyezett kapcsolat menüpont alatt vagy az ügyfélszolgálaton keresztül van lehetősége.

5. Technikai adatok kezelése

A Honlap meglátogatása közben, a szerver automatikusan adatokat gyűjt az adott számítógép böngészője és a rendszernaplók segítségével. Az információk különböző adatokat tartalmazhatnak, pl. e-mailcím, IP-cím, internetes kereső típusa, a honlapok meglátogatása előtt megtekintett oldal címe, a honlap meglátogatásának ideje, valamint egyéb statisztikai adatok. A weboldalak tulajdonosa felhasználhatja az adatokat a lehető legjobb minőségű szolgáltatásnyújtás, technikai és statisztikai célok érdekében. Az így rögzített adatok egyéb személyes adatokkal nem kapcsolhatók össze. Az adatok kezelése kizárólag statisztikai célokat szolgál.

Sütik használata az oldalon:

Szolgáltató sütiket használ a Felhasználó preferenciáit illető információk megőrzésére. Ezek olyan fájlok, amelyek szöveges formátumban mentésre kerülnek a Felhasználó számítógépén, ezen fájlok bizonyos műveletek elvégzéséhez szükségesek. a fájlok a következőket tárolják: a felhasználó személyes beállításai, automatikus űrlapkitöltés egyes mezőit. Ezen adatok többek között a Felhasználó bejelentkezésének véghezviteléhez szükségesek.

Főleg kétféle süti használata a jellemző:

Action Cookies

Olyan fájlok, amelyek a Felhasználó aktivitását regisztrálják a honlapon. Segítségükkel megállapítható mely oldalak a legnépszerűbbek, mik a honlap legnépszerűbb funkciói vagy hogyan működnek a honlap marketinges anyagai. A fájlok statisztikai adatokkal szolgálnak, melyek alapján optimalizálható a honlap működése, és megfigyelhető pl. a jump off rate, azaz a honlapon történő adatforgalom szüneteltetésének adatai. A sütik használatának feltétele az, hogy a Felhasználó a böngészőjének beállításaiban elfogadja a sütik használatát.

Session Cookies

Az oldalon bejelentkezés céljából használt Session Cookies olyan fájlok, amelyekkel meghatározható a Felhasználó bejelentkezési állapota. Erre azért van szükség, hogy a Felhasználók csak azon tartalmakhoz kapjanak betekintést, amelyek a honlap Felhasználói számára készültek.

A Session cookies a Felhasználó bejelentkezése során kerülnek feljegyzésre és törlésre kijelentkezéskor, azaz a "Kijelentkezés" feliratra való kattintás után.

Szolgáltató kutatást végezhet a Felhasználók között adott adatok megszerzésére (pl. kor, végzettség, foglalkozás). Az ilyen űrlapok kitöltése nem kötelező, az így szerzett személyes adatok megőrzésre kerülnek és felhasználhatják a Felhasználók statisztikai elemzéséhez, amelyeket a Szolgáltató munkatársai is megkaphatnak. Ezen információk közzététele minden esetben önkéntes.

Azonosításhoz szükséges sütik

Ezekkel a sütikkel azonosítjuk önt és a beállításait. Ilyen például az, hogy be van-e jelentkezve, illetve az, hogy hol tart a rendelésének folyamata.

Elemzéshez használt sütik

Ahhoz, hogy az oldalunk a legjobb élményt nyújtsa, időről-időre elemezzük annak használatát. Ezek a sütik adatokat továbbítanak az elemző szoftver felé.

Hirdetésszolgáltatók sütijei

Egyes aloldalakon reklámok jelenhetnek meg. Ezeket a reklámokat vagy külső szolgáltató, vagy valamelyik partnerünk adja. Ezek a sütik ahhoz kellenek, hogy lehetőleg ne terheljük önt olyan reklámokkal, melyek valószínűleg nem érdeklik önt.

Egyéb harmadik fél sütijei

Ilyenek például a közösségi oldalak alkalmazásai, melyekkel kinyilváníthatja tetszését az oldalunk iránt, vagy megoszthatja azokat kedvenc közösségi oldalán.

A Honlap használhatja többek között a Google Analyticsot (vagy hasonló rendszereket), azaz a Google, Inc. ("Google") vagy más alany közvetítésével megtekintett internetes oldalak használatának elemzését. A Google Analytics sütiket használ. A Google csak akkor adhat ki azonosításra szolgáló információkat egy harmadik személynek, ha erre érvényben lévő jogszabályok kötelezik.

A sütik karbantartása

Önnek lehetősége van arra, hogy karbantartsa és/vagy tetszés szerint törölje a sütiket. Kérjük, hogy az ezzel kapcsolatos tudnivalókért látogasson el az aboutcookies.org webhelyre. Ön törölni tudja a számítógépén tárolt összes sütit, és a böngészőprogramok többségében le tudja tiltani a telepítésüket. Ebben az esetben azonban előfordulhat, hogy minden alkalommal, amikor ellátogat egy adott oldalra, manuálisan el kell végeznie egyes beállításokat, és számolnia kell azzal is, hogy bizonyos szolgáltatások és funkciók esetleg nem működnek.

Személyiséglopás

A személyiséglopás, az adathalászat és egyéb tisztességtelen piaci magatartás, amelyet gyakran "phishing" néven emlegetnek, olyan tevékenységek, amelyeket a tulajdonos és a Rendszergazda igyekszik elsősorban kivédeni. A Felhasználó által megadott bármilyen adat, főleg olyan, mint pl. hitelkártyaszám, vagy az Oldalon használt felhasználónév és jelszó, amelyet a Felhasználó saját profiljába való belépésre használ, az adatbiztonsági előírások figyelembevételével kerül eltárolásra.

6. Hozzáférés a kezelt adatokhoz

A kezelt adatokat az adatkezelő – a 3. pontban meghatározottakon túl – csak az érintett kifejezett hozzájárulása, vagy törvény rendelkezése alapján teszi hozzáférhetővé harmadik személyek számára.

Bármely felhasználó bármikor visszavonhatja az adatainak megőrzésére és felhasználására adott engedélyét az ügyfélszolgálattal való kapcsolatfelvételen keresztül (e-mailben vagy telefonon), vagy a weboldalon a bejelentkezés/feliratkozás opcióval. A beleegyezés egy űrlap kitöltésével is visszavonható, ehhez a link a KENDERHÁZ weboldalon található és/vagy a "leiratkozás" feliratra kattintva érhető el.

Miután a Felhasználó visszavonja adatainak megőrzésére kiadott engedélyét, Szolgáltató köteles a Felhasználó adatait és a Felhasználó adatlapját érintő statisztikai adatokat nem kevesebb, mint 90 napig tárolni. Az adatok tárolása azután, hogy a Felhasználó visszavonta marketing célokra használt adatainak megőrzésére adott engedélyét, a Szolgáltató az adatokat csakis arra az esetre őrzi meg továbbra is, ha a Felhasználó másként döntene és újra szeretne beleegyezni az adatok megőrzésébe vagy ha Szolgáltatónak bármilyen más kötelességet kell végrehajtania. Kivételt képez az érvényben lévő előírások betartásának esete, valamint, ha meghatalmazott hatóságok adatok szolgáltatására kéri.

7. Az adatok Szolgáltató általi felhasználása

Szolgáltató a felhasználó által megadott adatokat elsősorban a KÖSZI weboldalak által nyújtott szolgáltatás céljából használja fel. Egyes szolgáltatások esetében, vagy a felhasználó egyedi kéréseinek, panaszainak vizsgálata során Szolgáltató a felhasználó adatait a felhasználó által ismert és jóváhagyott módon felhasználja.

Az 5. pont alapján rögzített technikai adatokat Szolgáltató összesítve, statisztikai célokra felhasználja.

Szolgáltató jogosult arra, hogy a felhasználó regisztráció során megadott e-mail címére a szolgáltatással összefüggő hírlevelet küldjön. A felhasználó a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy Szolgáltató hírleveleiben, illetve egyéb értesítő leveleiben reklámot helyezzen el. A felhasználó a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy Szolgáltató a regisztráció során megadott e-mail címre csak reklámot tartalmazó levelet küldjön, azonban ezt a felhasználó utólag megtilthatja.

Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy olyan üzeneteket küldjön a Felhasználóknak, amelyekre nem iratkoztak fel. Ez magában foglalja közvetlenül az Oldal működéséről szóló információkat (pl. működésváltozás), vagy nem kereskedelmi leveleket (pl. jókívánság, rendszerüzenetek). Minden Felhasználónak joga van, hogy ne egyezzen bele abba, hogy ezeket az információkat megkapja az üzenetek alján megadott link segítségére kattintva.

Az adatlapon megadott adatokat Szolgáltató felhasználhatja a letöltött oldalakon megjelenő hirdetési felületek és termékek megjelenési módjának személyre szabására, valamint a kilépéskor betöltendő oldal kiválasztására. Ezen műveletek automatikusan, emberi beavatkozás nélkül, számítástechnikai program által történnek.

8. Adatkezelés más szolgáltatással való összekapcsolás esetén

Amennyiben Szolgáltató a KENDERHÁZ weboldalt összekapcsolja más, általa fenntartott oldallal, az adatkezelések összekapcsolására csak az érintettek kifejezett hozzájárulása esetén kerülhet sor. Hozzájárulás hiányában az egyes adatkezelések a felhasználó adatai tekintetében nem kapcsolódhatnak össze, abban az esetben sem, ha a felhasználó mindkét adatkezelésben ugyanazon adatokkal szerepel.

Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy az alábbi Adatvédelmi Irányelveket megváltoztassa vagy kiegészítse. Minden efféle változtatás a KENDERHÁZ weboldalon közzé lesz téve a "Adatvédelmi Irányelvek" pontban.

A KENDERHÁZ weboldal használva beleegyezésedet adod, hogy a fenti szabályokat elfogadod.

Az alábbi Adatvédelmi Irányelvek a Felhasználó a KENDERHÁZ weboldal használatával megadott adatainak gyűjtésével, tárolásával és védelmével foglalkozik, kiterjed a Felhasználó által, a számítógépén használt sütikre, valamint a Felhasználók adatainak statisztikai célokra való gyűjtésére és tárolására, valamint az egyéb ezen adatokkal való műveletekre, úgy mint adatfelvétel, adatrögzítés, feldolgozás, tárolás, megváltoztatás, közzététel és további lehetőségek.

A KÖSZI Trade Szövetkezet, a weboldalain történő vásárlást és a termékek megtekintését a látogató regisztrációjához köti.

9. Az érintett jogai

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését a honlapon megadott elérhetőségeken.

Az érintett kérelmére a KÖSZI Trade Szövetkezet mint adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa megbízott feldolgozó által feldolgozott adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. E tájékoztatás ingyenes.

Ha a személyes adat kezelése jogellenes, az érintett kéri, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte, a személyes adatot töröljük. A helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesítjük, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbítottuk. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.

10. Jogorvoslati lehetőségek

Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha

a) a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;

b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása – erre vonatkozó hozzájárulás hiányában – közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;

c) a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

A KÖSZI Trade Szövetkezet – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
Amennyiben az érintett az adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.

Adatvédelmi irányelv:

Webhelyünkön, online marketing céllal alkalmazzuk a remarketinget, amelyhez fontos tudnia a következőket:

  • Hirdetéseinket külső szolgáltatók, közöttük a Google, internetes webhelyeken jelenítik meg;
  • Külső szolgáltatók, közöttük a Google, annak céljából használja az ún. cookie-kat, hogy egy személynek a webhelyen tett korábbi látogatásai alapján jelenítsenek meg hirdetéseket;
  • Amennyiben ezt a továbbiakban nem szeretné, letilthatja a Google cookie-használatát a Google Hirdetési beállításaiban. Valamint a Network Advertising Initiative leiratkozási oldalán a külső szolgáltatók cookie-jait is letilthatják.

Statisztika és követés kikapcsolása

KÖSZI Trade Szövetkezet